Advies op maat voor verpleeg- en verzorgingshuizen

De veiligheid en toegankelijkheid in verpleeg- en verzorgingshuizen is een complexe materie. Omdat de toegangsdeuren voor iedereen open staan en de receptie niet altijd bemand is, liggen veiligheidsrisico’s op de loer. Hoe kunt u uw verpleeg- of verzorgingshuis beschermen tegen insluipers? En hoe kunt u voorkomen dat (demente) bewoners weglopen? De specialisten van Lockhouse adviseren u graag.

Bij de beveiliging van verpleeg- en verzorgingshuizen dient rekening te worden gehouden met een aantal factoren, zoals:
  • De privacy en het gevoel van veiligheid van de bewoners.
  • De toegankelijkheid voor het verplegend personeel.
  • Het automatisch sluiten van deuren bij rookontwikkeling of calamiteiten. De deuren moeten overdag wel open blijven staan, in verband met het sociale contact tussen en met bewoners.
  • Het behoud van de mobiliteit en zelfstandigheid door zelf ramen en deuren gecontroleerd te kunnen openen (deurautomaten, elektrische sloten eventueel met een afstandsbediening, etc).
  • Afdelingen moeten op bepaalde tijdstippen toegankelijk gemaakt worden voor het bezoek. Echter moeten de deuren tevens afgesloten blijven, in verband met dwalende bewoners en/of tijdens de nachtelijke uren.
  •  In geval van nood zal men altijd veilig moeten kunnen vluchten en gebruik kunnen maken van de aanwezige nooduitgangen en vluchtdeuren.
Verpleeg-verzorgingshuizen 1
Verpleeg-verzorgingshuizen 2
Verpleeg-verzorgingshuizen 3
Al met al is de beveiliging van verpleeg- en verzorgingshuizen een complexe materie. Verschillende toepassingen komen regelmatig met elkaar in conflict, wat zorgt voor een averechts beveiligingseffect. Herkent u zich hierin? Neem dan contact met ons op! De specialisten van Lockhouse adviseren u graag, vrijblijvend, over de oplossingen voor uw verpleeg- of verzorgingshuis.

Daarnaast zijn we u graag van dienst met al het reguliere onderhoud aan uw hang- en sluitwerk en met het beheer van uw sleutelplan.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Voor elke bouwkundige beveiliging, de beste oplossing!